Во општина Росиман се одржа Богојавленска служба на брегот на Црна Река, на локацијата која е местото на традиционалното фрлање на крстот.Голем број верници присуствуваа на овој несекојдневен чин. Прв до крстот од дваесетина пријавени момчиња дојде Бојан Јовановски . Градоначалникот Бранко Јанев од име на Локалана самоуправа му честиташе на среќникот Бојан Јовановски кој го фати крстот оваа година.БОГ СЕ ЈАВИ !!!