МиКомерц
МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(470x90)

Општина Росоман и фондацијата “Тиквешки вински пат” започнаа со имплементација на проектот “TERRA VINO” кој е финансиран од ИПА 2014-2020 Програма за прекугранична соработка Грција -Македонија.

Општина Росоман во својот дел има реконструкција на старото училиште и пренамена во центар за енотуризам во кој ке бидат сместени повеќе содржини кои ке помогнат за развој на туризмот , треба да се реализира и промотивна туристичка тура низ Македонија и Грција за новинари и тур-оператори, насловена „Земја на виното”..Конкретн проектот ќе се реализира за време од 18 месеци,при што ќе биде реновиран објект од 700 м2 во Општина Росоман и комплетно опремен,со намена за изложбен центар за храна вино и туризам,ќе се формира Македонско грчки кластер за туризам,ќе се направи и промовира нов туристички производ ,ќе се набави лабараторија,и ќе се развие марка за квалитет и др

Финансиската конструкција за делот на Општина Росоман изнесува 218 110 евра.

20180629_103321-768x432.jpg

извор:www.оpstinarosoman.gov.mk