Реконструкцијата и санацијата на реквизитите е направено на детското игралиште на улица „Гоце Делчев“ каде е направена и обнова на осветлувањето.

Од Општина Росоман изразуваат благодарност и до двајцата волонтери Дени и Михаил кој помoгнаа за реализација на проектот. Градоначалникот на Дени и Михаил им подари фудбалска топка.