Денеска во Росоман продолжи манифестацијата “Праскобер 2019“.

Се одржан меѓународен турнир во мал фудбал (ветерани) помеѓу екипите на Анина (Романија),Пландиште (Србија), Борнова (Турција) и општина Росоман.

-Од 19 до 21 часот се одвиваше Културно уметничка програма и настап на локални солисти.- КУД Младост - Јосифово- КУД Тиквеш - Кавадарци- КУД Росоман - Росоман- КУД Младост Велика греда- КУД Јасен - Велики Гај

Претходни присутните ги поздрави градоначалникот на Општин Росоман Бранко Јанев.

За утре,недела 16.06.2019 ,предвидено е одржување на традиционалниот панаѓур.