Како што е објавено на служнемиот ФБ профил, Општина осоман започна со реализацијата на Проектот за изградба и поплочување на 13 улици и патишта на територијата на општина Росоман со бекатон коцки. Средствата за проектот во висина од 3.7 милиони денари се обезбедени од буџетот на општина Росоман.

м.д.96524566_3260347287317675_5204436911669641216_n 96774013_3260347443984326_7908954552122998784_n 97249924_3260347587317645_3391147048383283200_n