МиКомерц
МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(470x90)

Кога се гради треба да се исполнат основните обврски:да се почитуваат прописи да се исполнат урбанистичките прописи.Согласно одлуката на урбанистички план за село Росоман – општина Росоман, доколку во иднина имате намера за градење мора да го почитувате Законот за градење односно да се подигне потребната документација .Во спротивно граѓаните имаат намера да градат ќе се соочат со казнени санкции. За повеќе информации обратете се во просториите на општина Росоман.

Советот на општина Росоман одлуката за регулирање на прашањата на урбанистичката сфера на Општината ги донесе на 30-та седница одржана на ден 26 декември минатата година .