МиКомерц
МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(470x90)

ДЕНЕСКА ПО РЕЧИСИ СЕДУМ ГОДИНИ, Е РЕАЛИЗИРАН И ПРИВИДЕН КОН , КРАЈ ПРОЕКТОТ – ,,ЦЕНТАР ЗА ПРОМОЦИЈА - ТЕРА ВИНО- ВО ОПШТИНА РОСОМАН - ПРОЕКТ НА ФОНДАЦИЈАТА ТИКВЕШКИ ВИНСКИ ПАТ СО КОЈА РАКОВОДИ ВИОЛЕТА ЈАНКОВА.

НА ПРИГОДНА ЦЕРЕМОНИЈА БЕШЕ ОБАВЕН ЗАВРШНИОТ НАСТАН БЕА ПРОМОВИРАНИ ПРОСТОРИИТЕ И ОБЈЕКТОТ СО КОЈ ТИКВЕШКИ ВИНСКИ ПАТ КЕ РАКОВОДИ НАРЕДНИТЕ 7 ГОДИНИ ВО СОРАБОТКА СО ЛОКАЛНАТА СМОУПОРАВА - РОСОМАН, КОЈА ПАК ПОМОГНА ДА СЕ ЗАВРШИ ЦЕЛОТО ПРОЕКТНО РЕШЕНИЕ ОСОБЕНО ДВОРНАТА ПОВРШИНА НА ПОСТОЈНАТА ЗГРАДА НА Т.Н. СТАРО УЧИЛИШТЕ, ПАРКИРАЛИШТАТА И ДРУГАТА ИНФРСТУКТУРА.

НА СВЕЧЕНОСТА ПРОУСТВУВАА ПОВЕЌЕ ГОСТИ ПРЕТСТВНИЦИ НА ПОДРЖУВАЧУИТЕ НА ПРОЕКТОТ КАКО И ЗАМЕНИК МИНИНСТЕРОТ НА ЗЕМЈОДЕЛИЕ ТРАЈАН ДИМКОВСКИ .Еве го поширокиот извештај од овој настан:

262859430_5026451884065557_5429240709636232547_n