Кавадаречкиот второлигаш стигна до третата победа ова сезона.На стадионот се враќаат „Лозари Исток“.

Второлигашот Тиквеш од Кавадарци денеска на Градски стигна до третата победа од четири средби ова натпреварувачка сезона.Извојувана е победа над Победа од Валандово со 1: 0. По натреварувачката 2011/2012 на трибините повторно се вратија и навивачите „Лозари Исток“, што според Влатко Илфијадев е најава дека „не очекува убава сезона“.