ГФК Тиквеш заслужено не дозволи изненадува и убедливо победи со 5 : 0 иако можеше и поубедливо.По ова победа се наоѓа на 2 позиција на табелата. Во четвртoк се игра супер дербито со Брегалница во Штип.