МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

Во Кавадарци по повод Новогодишните празници се одржа Хуманитарен турнир во кошарка.

Учествуваа повеќе од 150 деца до 16 години во сите категории од кошаркарската школа „Про-баскет” која воедно беше организатор на турнирот. Натпреварот беше од ревијалне каркаkтер, резултатот помалку беше важен, најважно беше децата да другаруваат, забавуваат и спортуваат. По завршувањето на секој натпревар учесниците беа наградeни со новогодишни пакетчиња и маици.

Сите присутни кои ги проследија натпреварите имаа можност да донираат парични средства во рамки на своите можности а донацијата ќе биде наменета за учениците со посебни потреби при Основното училиште “Страшо Пинџур”

Кошаркарската школа Про Баскет во моментов има над 130 деца кошаркари. Тренерот изрази задоволство од интересот за овој спорт, кој, како што нагласи, придонесува за правилен раст и развој на децата и афирмирање на спортот во Кавадарци.