МиКомерц
МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(470x90)

ВО „ПОПОВА КУЛА“ ДЕНЕСКА СТАРТУВА БЕРБАТА НА ВИСОКОКВАЛИТЕТНАТА СОРТА ГРОЗЈЕ ТЕМЈАНИКАТА

Започна бербата на грозје во Винаријата „Попова Кула“.Основачот и директор на Винаријата Јордан Трајков денеска со вработените го означи стартот на годинашниот гроздобер,кој се очекува да биде богат и квалитетен.Тоа пак ке овозмножи производство на квалитетно вино.

Ова винарија впрочем со асортиманот на вина кои ги прави тоа го докажаа.Ова особено важи на „Станушината“ која како грозје ја заштитија, а тоа го потврдија и со виното „Станушина“со кое исклучиво се гордеат.Како автохтона сорта од Тиквешијата тоа го направија први во Македонија.Тие произведуват и други вина, кои ги прават исклучиво од своите насади со грозје.

13996261_1026376964078087_4566323271344811899_o.jpg

На празникот Преображение во Тиквешијата познат како „Пребражен“ вработените во Попова Кула заедно со главниот менаџер Јордан Трајков денесака ја започнаа бербата на висококвалитетната сорта „Термјаника“, од која произведуваат квалитетно вино .Им посакуваме успешна берба во 2016 година.