МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

Kавадаречките столари меѓу двете светски војни

РТК.МК продолжува да го листа времепловот на старо Кавадарци.Посебно внимание притоа заземаат занаетчиите кои на себе го носеле целокупниот економски живот во долг период.Денеска од фототеката на Музеј галеријата се пристетиме на мајсторите столари: Јосиф Меркаш и Ристо Сеизов со калфата во нивниот столарски дуќан 1926 година .

kavadarecka_carsija_mukaetova_30.jpg