МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

Фотографија на чаршијата 1915 година

Се работи за една од најстарите фотографии на кавадаречката чаршија од 1915 година.Неа ја снимиле француските војници во октомври 1915 година. На фотографијата се гледа Али Газелник беговата џамија, дуќаните на Мешковци и Шошевци и мноштво луѓе во чаршијата.

Од фототeката на Музеј галеријата