МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

Денеска потрошувачите ке имаат намален притисок во славините, а во одредени делови од градот ке нема вода.

Поради обилните врнежи од дожд во подрачјето на зафатите на „Стара река„ на Кожуф планина и неможноста филтрите да го извршат неопходното прочистување на водата, која сега е на прелив, ЈП„Комуналец„ ги известува граѓаните кои со вода се снабдуваат од системот „Лукар„ ,дека ке има пореметен режим на снабдување.Имено во текот на денот одредени делови од градот ке имаат намален доток на вода а во други воопшти не нема вода во славините.Состојбата може да се оддолжи ако во текот на денот има нови врнежи на дожд.