МиКомерц
МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(470x90)

Ограјското маало во Кавадарци 1950

На ова фотографии снимна 1950 година,во еден кадар се гледа состојбата на периферниот дел на градот.Во Оргајското маало во дворовите на куќите се одгледува расад за тутун, а во позадината никнуваат првите новоградби по војната. Фотографијата е од 1950 година а нејзин автор е Бранко Ивановски.

Од архивата на Музеј-галерија Кавадарци.