МиКомерц
МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(470x90)

Културно Уметничко Друштво „В’зал“-Кавадарци-1928 година

На фотографијата се членовите и управата на културно-уметничкото друштво В’зал од Кавадарци. Сите се убаво облечени во свечена облека заедно со своите инструменти.Фотографијата е снимена во 1928 година (пред 90 години), пред куќата на Гроздановци. Снимката ја направил Благој Мангаров.

Од Архивата на Музеј галеријата

Петре Камчевски