МиКомерц
МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(470x90)

Средбата беше повод за средба со претставници на Здруженијата на повеќе градови од Македонија

-Ова е средба е по повод 6 април, Нападот на Југославија и Македонија на фашистичка Германија. Тогаш настада многу население .По војната пак многу деца настрадаа од заостанат експлозивен материјал-одговори Душан Нешевски претседател на Националниот сојуз на цивилни инвалиди од војната.Само во Македонија до 1974 година, има податоци, настрадале 1.200 граѓани.20180410.jpgДенеска програмски ова манифестација беше одбележана со посета на Споменикот на 12-те деца.На самата средна во Хотел Фени присутните ги поздрави претседателот на Советот на Општина Кавадраци Ристо Сакалиев, кој го подржа, од името на градоначалникот и Локалната власт ваквиот начин на организирање на активностите на Цивилните инвалиди од војната.Кратко обраќање имаше и претседателот на Илија Влаиќ- престедател на Здружение на цивилни инвалиди од војната на Кавадарци, а централен настап имаше претседателот на Националниот сојуз на цивилни инвалиди од војната–Душан Нешевски.Пред големиот број присутни претставници од сите градови на Македонија настапија ученици од ОУ„Гоце Делчев„ и ФА„Тиквеш„ кое работи при Домот на Културата Кавадарци.