МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

Чаршијата во Кавадарци снимена во 1959 година.

На средината на улицата “Илинденска“ беа поставени метални жарданиери, а по чаршјата се движат пешаци и по некој велосипед. Во овој период сеуште немаше обележано пешачки премини на раскрсниците, бидејќи автомобилите беа реткост и тогаш беше задовоство да се прошетате низ чаршијата.