МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

Членовите на Занаетчиската комора од Кавадарци и претставници на земјоделците на собир пред основното училиште

Денес ова училиште го носи името на Димката Габерот.Фотосот е направен во октомври 1941 година. На фотографијата покрај другите се: Киро Спанџов, Ѓорѓи Стефанов, Лазар Јосифов, Душан Нејков, Вано Попов, Душан Чемерски, Димо Нашов, Панчо Грозданов, Ило Шакртов и др. Фотографијата ја направил Ило Шкартов со самослик, синмоним на денешното селфи.