МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

Oва Програмата за прославата на големиот празник св.Трифун ја подготви гардоначалникот а ја донесе Советот на Општина Кавадарци а ке се одржи на Градскиот плоштад во Кавадарци 12.00 часот - Традиционално закројување на виновата лоза 12:15 часот - Прогласување на победниците од дегустацијата на вино и ракија организирана од Општина Кавадарци, Винотек, Здружение на енолози, Напредни лозари и Winemakers. 12:30 часот- Настап Фолклорен ансамбл Тиквеш 13:45 часот- Претстава во духот на празникот св.Трифун 14.00 часот- Настап на Блажо Богев 20.00 часот - Настап на Александар Ангелов и Дрим тим 20:45 часот- Настап на Љубојна 22:30 часот - Настап на Либеро бенд Во текот на целиот настан , на Градскиот плоштад ќе има поставено штандови за промоција на мали винарии како и дегустација и продажба на производи од големите винарии. Свои изложбени штандови ќе имаат и производителите на маџун, гроздов сок и други производи од грозје.