МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

Именуван паркот спроти полицијата во Кавадарци

Паркот спроти полицијата и официјално има ново име.Новото име е ,,Парк на револуцијата,, а соодветствува на основната идеја на градоначалникот и Советот на Општина Кавадарци .

Намерата е на едно место да бидат сместени сите бисти или спомен обележја посветени на паднати борци и херои од НОБ. Досега тие беа често оштетувани или вандализирани од неодговорни млади лица .Вака на локацијата спроти зградата на Полицијата , на прометен дел од градот, се верува дека ке се спречат ваквите и слични девијантни појави.Инаку на ова локација , покрај на борци од НОБ, ке бидат поставени и споменици на заслужни граѓани на Кавадрци