МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

Почитувани,

Во проектот Обнова за Македонија значителен дел е посветен на мерки и проекти за младите во Република Македонија.Идната влада на ВМРО-ДПМНЕ има обврска и задача да создаде подобри услови за младите својата иднина да ја градат во сопствената држава.Токму затоа се обврзуваме на зголемување на платата и отворање на нови работни места за младите, нула данок за фирмите кои што ќе вработат млади до 29 години, ослободување од партиципација на студенти од семејства со лични примања пониски од просекот во Македонија и на докажани талентирани или најдобри студенти за студирање во Македонија и нивна поддршка за студии во странство, ослободување од данок на личен доход за млади до 29 години, месечна финансиска поддршка за компаниите кои ќе вработат млади, како и загарантирана работа на 500 најдобри студенти во државните универзитети, реализорање на проектот "работи додека студираш", целосни стипендии за докторски студии за најдобрите студенти и многу други проектиНема повеќе да дозволиме одливање на мозиците од Република Македонија.Младите се иднината на нашата држава и потребна е стратегија и визија за подобрување на животниот стандард и обезбедување на силна и добра иднина.Токму затоа се обврзиваме на обнова и даваме силно ветување дека се што ќе ветиме тоа ќе го реализираме. Младите луѓе знаат дека ВМРО-ДПМНЕ секогаш кога ветува тоа и го реализира. Затоа ве повикувам на 15 јули заедно да ги направиме промените и да ставиме крај на криминалот и корупцијата, на лагите и манипулациите на СДСМ и Зоран Заев. На 15 јули да го казниме за сите ветени а не остварени ветувања изминатите 3 години.Ве повикувам сите млади луѓе на 15 јули да излеземе масовно и да дадат поддршка на Обновата на Македонија и ВМРО-ДПМНЕ. Нашата цел е создавање на држава и обезбедивање на достоинствен живот за младите луѓе, што ќе значи сигурна иднина за сите вас.Обновата доаѓа.Исправи се МакедонијоЗаокружи 14„- се наведува во обраќањето на Ристов.