Во гимназијата Добри Даскалов во тек се градежни активности.Се врши реконструкција на санитарните јазли како и доградба на две училници и доградба на санитарни јазли. Овој проект е со финансиска вредност од 5 милиони денари.

извор : Кабинет на градоначалник на Општина Кавадарци : Митко .Јанчев 125971730_2902382166652492_5802840191116462042_n 126053906_2902382199985822_9054921655225677061_n