МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

Денеска во Општина Кавадарци се регистрирани 16 позитувни на Ковид 19 од 17 до 79 години,2 во Росоман на возраст од 70 и 28 години, Неготино 6 - од 19 до 59 години и во Д.Капија 4 лица од 31 до 54 години. .Информацијата е од Центарот за јавно здравје Кавадарци во 13.30 часот.Меѓу позитивните има еден здравствен работник од Кавадарци. Позитивни се и две негователки во објекти на детската градинка во Кавадарци .Поради тоа во изолација се по 11 деца по 1 воспитувачки и 1 негователки. Во изолација се 22 деца и 2 воспитувачки и 2 негователки.

м.д.