МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

Во тек е хортикултурно уредување во Паркот на револуцијата.Денес беа засадени 15 различни видови на зелени грмушки. Во наредниот период се планира да се засадат уште 100 различни видови со тоа што овој парк полека би преминал во еден вид ботаничка градина. Ова нека биде и повик до сите љубители на растенијата, доколку имаат некој редок вид, можат да придонесат за развојот на оваа ботаничка градина.

-извор Кабинет на градоначалник Митко Јанчев