МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

ОВА Е ТРЕТА ТЕАТАРСКА ПРЕТСТАВА ВО ФОРМА НА КНИГА НА КАВАДАРЧАНЕЦОТ ЛАЗАР КАРОВ

Денеска во просториите на музеј галеријата Кавадарци како последен настан за оваа 2020 год се случи промоцијата на книгата „Темни ноќи“ од кавадарчанецот Лазар Каров. Ова е трето негово дело во период од три години а и ова дело како и претходните две претставува театарска претстава во форма на книга. На промоцијата говореа Весна Ѓорѓиева директор на музеј галеријата, Билјана Галабова кустос историчар на уметноста а на присутнните им се обрати и авторот Каров.

м.в.