Нашите неофицијални информации се дека објектот ќе се гради со средства на Агецијата за млади и спорт и Локолната самоуправа Кавадарци.Покрај покриениот базен комплексот ке располага со Спа- центар, и други пропратни содржини.Овој проект е наведен во Изборната програма од 2017 година на сега актуелниот градоначалник Митко Јанчев. Oва денеска ни го потврди Јанчев,кој рече дека особерно, пливачкиот базен , ке биде корисен за учениците, кои овде ке спортуваат пливање, а ке може да се користи и комерцијално.Изградбата на објектот ке чини околу 36 милиони денари. 239519506_4692531647457584_6175447072188416764_n 239485675_4692531327457616_1851868885554735357_n