МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

На турнирот учествуваа екипи од Кавадарци, Скопје , Прилеп и гостите од Ниш, Србија

Во организација на Спортската федерација на слепи на Македонија и здружението Визија од Кавадарци денеска во спортската сала при ОУ ,,Гоце Делчев,, во Кавадарци се одржа меѓународен турнир во гол бал. На турнирот покрај домаќинот екипата од Кавадарци учествуваа и екипи од Скопје, Прилеп и гостите од соседна Србија, екипата од Ниш. Турнирот се одржа по принципот секој со секого два пати по 12 мин. За најуспешните организаторот и спонзорите обезбедија пригодни награди. Турнирот за отворен го прогласи претседателот на спортската федерација на слепи Благоја Мишовски.

242018325_1153545258505498_8084600572111015162_n 242197472_1072535686835883_3324654720612221471_n 242293400_540392633695674_2205836035332996812_n 242363993_917994542467650_4664164765635983018_n