МиКомерц
МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(470x90)

По соопштението на ВВ „ Тиквеш “„за предложените откупни цени на грозјето за ова реколта, во РТК.МК со изјава се јави Трајче Кулев, претседател на „Напредни Лозари„ едно од двете највлијателни здуженија на лозари кои ги застапуваат лозарите од Тиквешијата и пошироко, и ОСТРО го нападна ТИКВЕШ и денеска објавените откупни цени на грозјето кои се најавуваат од ова фирма ( 16 за вранецот 12 за смедеревката). Кулев не штедеше критики кон навлијателниот откупувач на винско грозје во Македонија. Тој потсети дека лозарите се на работ на опстојувањето и мора ова година да се покаже целата сила на лозарите за да престане еднаш засекогаш манипулацијата со главните одгледувачи на основната суравина за виното, лозарите,и да се знае дека без грозје нема вински бизнис. download