МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

Никола Мантев прв го фати светиот крст

Пред повеке илјади кавадарчани денеска кај мостот на реката „Луда Мара„ беше фрлен светиот крст .Богојавление-Водици на сите христијани им овозможи да го почувствуваат убавиот зимски ден, да бидат оросени со осветените води, и да ја почувствиваат благодатта на Бог.

Еве ја атмосверата на централната свеченост-настанот кој се одржа во Кавадарци.Видео прилог: