МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

СК Кавадарци настапи со 4 стрелци од кои Лилјана Илиева заврши како втора

Во саботата на стрелиштето за воздушно оружје во Битола се одржа третиот по ред куп во стрелање со воздушно оружје меѓународна програма. Стрелачкиот Клуб- ,,Кавадарци,, на овој натпревар настапи со четворица свои стрелци кои настапија во категоријата јуниор пушка и постигнаа солидни резултати.

Лилјана Илиева покажа дека се наоѓа во одлична форма и со скор од 604,6 кругови го освои второто место.

Лина Нојкова забележа скор од 579,5 кругови, Никола Караѓорѓев 575,7 кругови и Кире Богев 568 кругови.

На овој натпревар за првпат настрелците им беше овозможено да пукаат во електронски мети кои во истиот момент ги покажуваат погодоците и рангирањето на стрелците.

М.В.

261124938_999119017629564_2705675290369571092_n 261673294_187813126893860_3949663859070075713_n 261741129_1291961924550936_2781617932814170184_n (1) 261814820_659872278515882_5071320614158082275_n 261983740_3041890416085584_3488007017999954221_n 262054320_403251848195069_5478406285734977068_n