МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

На 8 ноември 1971 година по иницијатива на една група ентузијасти

Иницијатори беа Горчо Илиев, Симе Младеновски, Коста Марковски, Данчо Шемов, Бранко Димитров, Јован Анѓушев, Наќо Шишков и други . За прв тренер е назначен Горчо Илиев, а со клубот успешно работеше и Андон Стоев. Од познатите атлетичари на овој клуб ќе ги споменеме: Лилјана Златева, Ратка Ѓорѓиева, Горица Тасева, Томе Филков, Сашко Калеов, Гоце Максимовски и др. Во текот на своето постоење клубот и неговите атлетичари постигнаа големи успеси и постигнаа видни резултати. Неколкумина атлетичари беа државни рекордери во своите дисциплини, а неколкумина од нив беа и прогласени за спортисти на годината во Кавадарци.