МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

На денешен ден 1960 година излезе првиот број на средношколскиот весник “ЗБОР“

На 1 февруари 1960 година во Кавадарци излезе првиот број на средношколскиот весник “ЗБОР“ Редациониот одбор на весникот го сочинуваа: Васил Мукаетов, Мишо Китановски и Петар Петрушиевиќ, а имал и голем број на надворешни соработници. Весникот објавува прилози од областа на образованието, културата, спортот, општествениот живот, а има и хумористични прилози.