МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

На 25 февруари 1930 година во кафеаната“ Балкан“, во Кавадарци бил одржан првиот маскенбал во Кавадарци. Маскенбалот го организирале жените на кавадаречките чиновници и офицери, а за најуспешните маски биле доделени и пригодни награди: сервиси за ручек, кафе, и материјал за фустан.

П.Камчевски