Array
(
  [PHPRC] => /home/rtkadm/fcgi-bin/../etc/php7.2
  [PWD] => /home/rtkadm/fcgi-bin
  [PHP_FCGI_MAX_REQUESTS] => 99999
  [SHLVL] => 0
  [PATH] => /usr/local/sbin:/usr/local/bin:/usr/sbin:/usr/bin:/sbin:/bin:/snap/bin
  [CONTENT_LENGTH] => 0
  [SCRIPT_NAME] => /preview.php
  [REQUEST_URI] => /preview.php?id=4466
  [QUERY_STRING] => id=4466
  [REQUEST_METHOD] => GET
  [SERVER_PROTOCOL] => HTTP/1.1
  [GATEWAY_INTERFACE] => CGI/1.1
  [REMOTE_PORT] => 55170
  [SCRIPT_FILENAME] => /home/rtkadm/public_html/preview.php
  [SERVER_ADMIN] => [no address given]
  [CONTEXT_DOCUMENT_ROOT] => /home/rtkadm/public_html
  [CONTEXT_PREFIX] => 
  [REQUEST_SCHEME] => http
  [DOCUMENT_ROOT] => /home/rtkadm/public_html
  [REMOTE_ADDR] => 35.175.107.142
  [SERVER_PORT] => 80
  [SERVER_ADDR] => 95.86.15.250
  [SERVER_NAME] => www.rtk.mk
  [SERVER_SOFTWARE] => Apache/2.4.29
  [SERVER_SIGNATURE] => 
  [HTTP_CONNECTION] => close
  [HTTP_HOST] => www.rtk.mk
  [HTTP_ACCEPT_ENCODING] => br,gzip
  [HTTP_ACCEPT_LANGUAGE] => en-US,en;q=0.5
  [HTTP_ACCEPT] => text/html,application/xhtml+xml,application/xml;q=0.9,*/*;q=0.8
  [HTTP_USER_AGENT] => CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)
  [SCRIPT_URI] => http://www.rtk.mk/preview.php
  [SCRIPT_URL] => /preview.php
  [FCGI_ROLE] => RESPONDER
  [PHP_SELF] => /preview.php
  [REQUEST_TIME_FLOAT] => 1701663722.0494
  [REQUEST_TIME] => 1701663722
)
(Видео) Real Madrid Foundation Campus Experience Macedonia - додели 53 сертификати за успешно завршена фудбалска школа во Кавадарци
МиКомерц
МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(470x90)

Oва школа се реализира во соработка со фудбалски клубови и школи во Македонија , конкретно со фудбалските клубови Работнички, Кит-Го и ГФК Тиквеш, истовремено, од 17 до 21 јуни, со фудбалски кампови во Скопје, Штип и во Кавадарци.

Во Кавадарци под стручно раководство на Мигел-Ангел од Реал Мадрид пет дена 53- запишани деца од различни возрасти, тренираа исклучиво според методологијата на големиот Реал Мадрид и неговите фудбалски школи во светот.Според принципите на „Реал Мадрид Фондација Клиник“, младите фудбалери имааа можност да уживаат во уникатен пристап за обука и спортски вредности и се стекнаа со неверојатно фудбалско искуство.Видовме , како екипа на РТК.МК ,дека тренерите од фудбалскиот клуб Тиквеш, кои беа вклучени во кампот работеа според уникатниот пристап и методи за обука на „Реал Мадрид Фондација Клиник“-„ГФК„Тиквеш е задолен што беше дел од овој проект на „Реал Мадрид Фондација Клиник“ .Клубот стори се нашите младински школи, а и сите други фудбалери кои ќе имаа желба, да уживаат максимално и да ги научат тајните на фудбалот од врвните тренери на „Реал Мадрид Фондација Клиник“ во нашиот град“ .

Денеска Мигел Ангел на сите учесници на школата им врачи сертификати за успешно завршена школа , а двајца или тројца од кавадаречката школа ке бидат одбрани и бесплатно ке бидат учесници на фудбалски камп наесен во Мадрид.ГФК Тиквеш беше одличен домаќин.

Генерален спонзор на Real Madrid Foundation Campus Experience Macedonia беше Компанијата Кожувчанка од Кавадарци.