Array
(
  [PHPRC] => /home/rtkadm/fcgi-bin/../etc/php7.2
  [PWD] => /home/rtkadm/fcgi-bin
  [PHP_FCGI_MAX_REQUESTS] => 99999
  [SHLVL] => 0
  [PATH] => /usr/local/sbin:/usr/local/bin:/usr/sbin:/usr/bin:/sbin:/bin:/snap/bin
  [CONTENT_LENGTH] => 0
  [SCRIPT_NAME] => /preview.php
  [REQUEST_URI] => /preview.php?id=479
  [QUERY_STRING] => id=479
  [REQUEST_METHOD] => GET
  [SERVER_PROTOCOL] => HTTP/1.1
  [GATEWAY_INTERFACE] => CGI/1.1
  [REMOTE_PORT] => 40058
  [SCRIPT_FILENAME] => /home/rtkadm/public_html/preview.php
  [SERVER_ADMIN] => [no address given]
  [CONTEXT_DOCUMENT_ROOT] => /home/rtkadm/public_html
  [CONTEXT_PREFIX] => 
  [REQUEST_SCHEME] => http
  [DOCUMENT_ROOT] => /home/rtkadm/public_html
  [REMOTE_ADDR] => 44.201.97.0
  [SERVER_PORT] => 80
  [SERVER_ADDR] => 95.86.15.250
  [SERVER_NAME] => www.rtk.mk
  [SERVER_SOFTWARE] => Apache/2.4.29
  [SERVER_SIGNATURE] => 
  [HTTP_CONNECTION] => close
  [HTTP_HOST] => www.rtk.mk
  [HTTP_ACCEPT_ENCODING] => br,gzip
  [HTTP_ACCEPT_LANGUAGE] => en-US,en;q=0.5
  [HTTP_ACCEPT] => text/html,application/xhtml+xml,application/xml;q=0.9,*/*;q=0.8
  [HTTP_USER_AGENT] => CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)
  [SCRIPT_URI] => http://www.rtk.mk/preview.php
  [SCRIPT_URL] => /preview.php
  [FCGI_ROLE] => RESPONDER
  [PHP_SELF] => /preview.php
  [REQUEST_TIME_FLOAT] => 1713583434.4089
  [REQUEST_TIME] => 1713583434
)
ДЕТСКА ПЕСНА; „ГРОЗДОБЕРЧЕ“ КЕ НАПОЛНИ 20 ГОДИНИ


МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

Детскиот фестивал„Гроздоберче„-Кавадарци годинава ке го одбележи 20 роденден.

Редок јубилеј за фестивал на детска песна на кој можат да му позавидат и други детски но и фестивали кои се појавиле но таеле кратко. „Гроздоберче“, останува меѓу најмладите-како синоиним на детската песна не само за Тиквешијата туку и за Македонија.Овој фестивал од пред неколку години е и меѓународен.За годинава се најавува богата продукција .Најновото издание, ке се одржи во текот на месец ноември.

101010101010.jpg

Дотогаш да се потсетиме :

Досегашни учесници на „Гроздоберче“ биле стотици деца, од поп естрадата познати звезди:Ѓоко Таневски,Адријан Гаџа,Маја Вукичевиќ,Елвир Мекиќ,Наташа Малинкова,Александра Михова,Катерина Танева,„Журнал“,Ѓумо Кајзер, Калиопи и други.

14720349_1168979516474693_1298814474432953240_n.jpg

Соработници пак во музичкиот дел на Фестивалот биле познати музички имиња, како:Кокан Демушевски,Ано Јосифов,Ласко Атанасов,Пепи Ангелов,Тони Соколов,Диме Ивчев,Тања Јовановска,Златко Поп Ангелов, и други.

14717037_1168980123141299_1838252391304330832_n.jpg

Соработници кои во сценографијата и кореографија, неизбришлива трага оставиле ;Ристо Соколов-Сокол,Ванчо Кеков,Блажо Николов,Маја Шкартовца,Диме Коцев,Биљана Грозданова Ивановска,Даниела Паланкова,Лазар Соколов,Диме Ивчев,Владимир Темков –шефе.

14690880_1168979213141390_67153162726287000_n.jpg

Медиумска подршка „Гроздоберче“ сите овие години добиваше од ; МТВ,Скај Канал,РТК,КТВ,Македонско радио,Канал 5,Сител,ТВ Тиквешија.

2016 година медиумски покровител е www.rtk.mk