МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

ГФК Тиквеш поразен од ФК Брегагалница во Кавадарци со 0: 2

Кога цела кавадаречка спортска јавност ичекуваше победа и со таква позитивна вест да се збогуваме од есенскиот ден од првенствито на ВМФЛИ, вистинска катастрофа беше поразот од Брегалница на Градскиот стадион во Кавадарци од 0:2.

Тоа е она иста Брегалница на која и зедовме 3 бода среде Штип.Сега таа некако си го “исфити„ поразот.Само што за Тиквеш ова беше лошо време за измирување на старите сметки. На клубот од Кавадарци кој се бири за влез во Прва лига му требаше победа.А за тоа имеше услови: полн стадон,атмосфера и навивање какво можат са посакаат големите клубови, интерес за стрим преносот на rtk.mk голем насекаде во светот,финсиски средства обезбедени ,„наводно„ надминати проблеми во тимот по оставката на Димитковски,...

По поразот,молк меѓу играчите, во просториите на клубот,на трибините изрази на незадоволство,во градот исто така негодување.

По денешната средба на управа и фудбалерите, нема некои осцилации во клубот, по поразот во саботата.