МиКомерц
МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(470x90)

Започна со своето најново дело на 17 мај а заврши на 24 август годинава .

Пане Хаџивасилев –моден дизајн, кому уметноста му е пасија, заврши макотрно уште едно од своите огигинални уметнички креации . Тој овој пат со хартиени коцки , наместо дигитална слика, рачно напртави семејна слика составена од 27.308 коцки, секоја со големина од 5 мм.

-,, Јас на овој начин искажувам емоции и љубов на мајката кон своите деца .Љубовта ни ја одредува иднината , зарем не „.

Бидејќи ‘се е од хартија тој цртал рачно, па потоа морал да подготви соодветна боја, за да на крајот се биде како што треба.Пане во моментов работи на уште една ваква слика , а наскоро веројатно ке ги видиме на изложба која тој ке ја приреди за пошироката јавност. Инаку тој завршува на отсекот за моден дизајн , на крај од студиите е, и работи со својорт ментор Боркица Андонова.Засега успешно баландира меѓу модата и цртањето.

239752490_1482373632139507_6791601312218787062_n