МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

На 11 мај. беше одбележанa уште една годишнина на истакнатиот револуционер, раководител и учител Димче Ангелов - Габерот во Демир Капија

Во училиштето што го носи неговото име во Демир Капија беа организирани литературен и ликовен конкурс на тема "Моето училиште - мој дом", а во спортската сала се одржаа натпревари во ракомет помеѓу учениците во машка и женска конкуренција. Беше одржана и седница на наставничкиот совет на училиштето на која беа доделени јубилејни награди и признанија за долгогодишна посветеност, успешна работа и постигнати резултати во воспитно- образовниот процес.

Пред бистата на Габерот свежо цвеќе положија градоначалникот на Општината, Претседателот на Советот и советниците, како и директорката на училиштето со претставници од стручната служба и останати присутни гости.За крај, во спортската сала се одржа Свечена Академија која ја отворија учениците од нижото музичко училиште, беа доделени признанијата за најдобрите ученици од страна на директорката, а учениците од прво до петто одделение се претставија со уметнички мјузикл под мотото "Шарена Европа".

32471996_980269095463875_6601765471580585984_n_1.jpg32595140_980262842131167_5811726127474933760_n.jpg32454298_980268998797218_1860535435550261248_n.jpg32293799_980267262130725_6468104616155283456_n.jpg32430431_980272018796916_3874186407958282240_n.jpg32349710_980272175463567_4620935324988604416_n.jpg32387147_980270312130420_7035435663851782144_n.jpg32392076_980267335464051_351882560277577728_n.jpg32385425_980271178797000_3836352766897291264_n.jpg32484623_980265742130877_1705388452175937536_n.jpg