МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

На Општина Демир Капија и се доделени неповратни средства од Владата на РСМ преку заемот на Светска Банка за Проектот за поврзување на локалните патишта во висина од 626.175,00 евра без ДДВ за санација на четирите локални улици („11 Октомври“, „8ми Март“, „Гоце Делчев“ и „Маршал Тито“). Проектните активности ќе бидат спроведени во следните должини на локалните улици: • Санација на локалната улица „11 Октомври“ во должина од 158,13 м; • Санацијa на локална улица ‘8миМарт”, во должина од 143,38 м; • Санација на локалната улица „Гоце Делчев“, во должина од 213,68 м; и • Санација на локалната улица Маршал Тито, водолжина од 195,89 м. Главните активности ќе вклучуваат: обележување и обезбедување на трасата на локацијата на проектот, механичко сечење на асфалтот на оштетените делови и транспорт до депонија; поставување на тампонски слој од кршен камен; изградба на нов придружник; поставување на асфалтен слој. Овие четири улици се само дел од планирани штоВтреба да се реконструираат и изградат со помош на овие средства.

п.п.

121983092_2843507129214347_7462838087242111785_n 121995068_2843507139214346_5996441677623930294_n 122307599_2843507195881007_2807545116193554152_n