МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

Според Државната Изборна Комисија во Општина Демир Капија на предвремените парламентарни избори излегле 2.814 граѓани со право на глас, што е 83,50 насто од избирачкото тело.Граѓаните еве како им ги дале гласовите на партиите:

ВМРО-ДПМНЕ и др. 1.513 53,77%

ДУИ 9 0,32%

СДСМ и др. 1.120 39,80%

КПП - Трет блок 20 0,71%

ЛП 8 0,28%

ВМРО за Македонија 47 1,67%

ЛЕВИЦА 3 0,11%