МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

Кројачките дуќани го облекувале народот

Во Кавадарци во периодот помеѓу двете светски војни во Кавадарци имало 15-сетина кројачки дуќани, од кои поголемиот дел шиеле машка облека и неколку кои шиеле женска облека.

На фотографијата која е направена во 1927 година седат калфите: Киро Нејков, Цандо Мицајков и Милан Чемерски, а стојат: Ифтим Петров, Перо Грков и Ванчо Нејков.

од фототеката на Музеј Галкеријата

избор; П.Камчевски