МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

Васил Хаџиманов со управата ,играорците и музичарите

Тиквешката фолклорна група на етномузикологот Васил Хаџи Манов на Фолклорниот фестивал во Белград во 1938 година го освои првото место. На фотографијата се наоѓаат членовите на управата со ,играорците и музичарите:Коло Бохулски, Коло Баснарков, Илија Баснарков,Глигор и Боро Шопови, Тасо Плетварски, Тодор Нашов, Форка Карова, Родна Малинкова, Вера Јанкова, Васил Хаџи Манов и др.

Петре Камчевски-Музеј Галерија

Кавадарци