Вистинска борба вчера водел Блажо Толов од Ваташа со змија во регонот на Катуниште кај „Лошата кривина„ на регионалниот пат Кавадарци Мушов гроб.

Вчера околу 11 часот ваташанецот Блажо Толов , кој има имот и пчели во близина на регионалниот пат Кавадраци-Мушов Гроб кај таканаречената „Лоша кривина„ водел вистинска битка со змија, да го заштити својот живот.Змијата најпрвин нападнала, Толов бил принуден да побара некаков стап.Кога се вратил со стапот таа повторно го нападнала, и тој успеал да ја повреди по главата.

-Со с`тчена глава повторно тргна кон мене, , тоа е вистинско чудо, не верував на очите дека така повредена може да напаѓа, вели Толов и додава дека 30 сетина минути траела таа битка со змијата која на крајот завршила со убиство на змијата.

Инаки и други граѓани кои вчера попладне после 17 часот патувале кон селата од Бошавијата забележале змии на споменатта локација.

7766555555.jpg