МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

Улица Илинденска 1955 година

Ќе препознае ли некој дека ова е денешната улица „Илинденска“ една од најфрекфентните улици во Кавадарци. 1955 година , кога е направена ова фотографија се гледаат: Од десната страна се куќите на Страшо Ѕенгов на Мударови, Мурџевци, Сеизови и на крајот куќата на Митката Митков Даскалот (Лимба).

Од фототеката на Музеј-галерија.