Кандидатот за градоначалник на СДСМ , Бетиане Китев ,денескa ги повика граѓаните да гласаат на живот во Кавадарци.Во недела на 15 октомври тој ги повика граѓаните да гласаат за градоначалник и советничка листа , за реден број 19.