МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

Фотографија од 1960 година на познати каваадречки занаетчии

Се работи за собир на стари занаетчии од Кавадарци во 1960 година.На фотосот меѓу другите се : Лазо Јосифов, Наќо Мицев, Фердинанд Чејков, Саво Шнајдерот, Киро Чејков, Ангел Поп Ангелов, Перо Aрсов Леблебиџијата и др. И покрај проблемите и обврските што ги имале овие луѓе гледаме ведри и насмеани лица. Фотографијата ја направил Б. Ивановски.

Од архивата на Музеј-галерија