МиКомерц
МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(470x90)

Кавадаречките занаетчии се неисрцпна ризница

Старите занаетчии од Кавадарци се историја, но биле и остануваат неисцрпна ризница која уште долго ке остане запишана како водечка во економскиот развој на Кавадарци во 20 век. На ова фотографијата е фотографиран тенеќиџијата Цандо Стефанов-Кучкарот како поправа шпорет - пампурче, пред својот дуќан на градскиот пазар.