Фудбалскиот турнир ке се одржи во салата на ДТВ „Партизан„ на 18/ февруари, а пријавувањето трае до 14-февруари.

Другарството и верноста се двете најзначајни вредности кои го прават еден навивач она што тој е. Верноста стои за клубот под чие знаме навивачот стои, а другарството е она што ја исполнува содржината на навивањето и му дава посебна смисла заради која навивачот останува да биде навивач и надвор од трибините. Токму другарството и верноста денес нас не наведуваат да го одбележиме споменот на прерано згаснатите животи на нашите другарMитко Влајков, Александар Ташев-Фанта, Дуле Јованов, Дано Јорданов-Караџa, Даниел Мустеников-Рогуш,Виктор Стојановски-Пират, Златко Милков-Шатка и Драган Пендев-Гаго. Во нивна чест ке биде организиран петиот по ред Меоријален турнир - “НИКОГАШ ЗАБОРАВЕНИ”. Пријавувањето на екипите (4+1) може да го направите на телефонскиот број 078/254-515 (Филип) најдоцна до 14.02(Среда). Котизација од екипа 1.000 денари. Поради организација на кошаракрскиот куп на Македонија кој ке се оддржи во спорстската сала “Јасмин”, принудени сме јубилејниот петти по ред турнир во мал фудбал да го играме во спортската сала ДТВ “Партизан” се со цел да биде задржана традицијата и турнирот да се одигра на истиот ден - Прочка. 18.02.2017(Недела) – Партизан, почеток 10:00 часот. *Пријавување најдоцна до 14.02, за да се знае точниот број на екипи и да се направи системот на игра„ се вели во службеното соопштение до РТК.МК од „Лозари Исток 1991 – Кавадарци“ /КОПУ НА НЕБОТО ПРЕСТАНИ ДА РАСТЕШ!?/