МиКомерц
МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(470x90)

Возач на автобусот бил Ѓорѓи Грозданов

Првиот кавадаречки автобус кој возел на релација Кавадарци-Скопје и обратно. Возач на автобусот е Ѓорѓи Грозданов, а негов помошник на кровот на автобусот Петре Заев, или познат кај кавадарчани како Петруш Мајмунот